Het geslacht Du Crocq


 

De stamvader van het geslacht Du Crocq, dat uit Frankrijk afkomstig is, was ene Jean Du Crocq. Jean Du Crocq was gehuwd met Antoinette Tellier uit welk huwelijk een zoon, Jean genaamd,  werd geboren op 24 juni 1615 te St-Michel, een dorp 2 3 uren van Montrewijk in Frankrijk. Deze Jean Du Crocq overleed te Leiden op 11 maart 1669. Jean huwde met Anna Serniclaij, geboren te Guines een dorp in Frankrijk 2 uren van Calais op 16 februari 1616, uit een huwelijk van Gille Serniclaij en Jeane Le Clercq. 

Uit dit huwelijk werd o.a geboren een zoon Pierre (Pieter), gedoopt te Leiden op 31 juli 1646, welke werd begraven te Overschie op 2 september 1702. Pieter was schoolmeester te Numansdorp en Overschie. Pierre Du Crocq trouwde te Delfshaven op 28 september 1678 met Maria Renaut, geboren Delft 7 februari 1655 als dochter van Estienne Renault en Anne Le Normant. Maria Renaut overleed te Overschie op 27 janauria 1728. 

Uit het huwelijk van Pierre Du Crocq en Maria Renaut werden 8 kinderen geboren, waaronder Anna Du Crocq, welke huwde met Laurentius van der Veld en Samual Du Crocq , gedoopt Overschie 14 februari 1685, ouderling bij de Waalse gemeente te Delft, begraven Oude kerk te Delft op 22 september 1732, welke huwde met Jean Maria Marchal.  

Een zoon van Samual Du Crocq, huwde met Petronella van der Houven, dochter van Pieter van der Houven en Anna Harel. Deze Anna Harel was een dochter van Anna van der Veld, zus van Laurentius van der Veld.

Afbeelding 2: Kwartieren van Anna du Crocq

 

Afbeelding 3: Familierelatie tussen de families van der Veld en Du Crocq:

.