Twee oudjes

Krantenartikel 60-jarige huwelijk Petrus Franciscus Matthijssen en Johanna Geldhoff op 24 december 1898.

 

Twee oudjes.

Hedenmiddag bezochten we het gelukkige echtpaar Matthijse in de Kleine Wiiteburgerstraat, dat 60 jaar lief en leed heeft gedeeld.

Een steil trapje op n hoog voor aangeklopt. Toch geen beler? Een oud vrouwtje met een Zeeuwschen kap op, dat er nog fiks uitzag, deed open en liet ons in het kleine vertrektje, waar haar echtvriend een beetje sufferig op een stoel zat ineengedoken. En u komt van de krant? Maar die lezen wij niet. Ja, maar ik wou u toch eens komen feliciteren, ziet u, t gebeurt niet alle dagen dat twee mensen zo lang bij elkaar blijven- O, das wat anders, dus we hoeve t niet te betalen, want lezen kan ik t toch niet: ik ben bijna bliend, ziet u; ook al 84 jaartjes en mijn man 87; en dan ben ik velje week gevallen, en nou kan t bijna niets zien en ook h k zoon pijn in mn zij, dat mk smeren. Ik was daar net mee bezig den boel wat aan de kant te meken, want zoodemee komme de kienders en de kienders daarvan. Sommige binnen dienstbaar en die komen van avond of morgen. Mar eerst gaan we naar bed. Dan slapen we wel niet maar we worren al zoo oud en mijn man is een beetje duzelig tusschenbeid; hij het ook zn hele leve voor t vuur gestaan, eerst in Zeeland, daar komen we vandaan, weet u, als smid van de merine en toen hier we wonen hier al 32 jaar. Nou zak maar voortgaan de kopjes af te wasschen, dan ben we weer klaar en dan aanstond.

En, terwijl het Zeeuwsche moedertje zoo voort babbelde, sjilpten de kanaries in den kooi op tafel lustig mee en het zonnetje speelde vroolijk in het bescheiden stulpje van het gelukkige paar.

We hebben hun een genoegelijken dag en een vroolijk Kerstmis gewenscht.